Fagervall och Björkenvall puff2

Markus Fagervall & Tony Björkenvall

Skepsism och kritiskt tänkande till den maskinella miljön av känslor, yta och kulisser, som vi båda befunnit oss i, gör att vi dras till varandra. Vår sanning, hjärtats slag och landskapen som format oss är det som verkligen utgör kärnan av detta möte. Tystnaden, verklighetens ljud och orden ljuder till sena timmen blandat av skratt och allvar, inget framför eller bakom utan just nu.
Det är det FAGERVALL BJÖRKENVALL står för. Lyssna, stanna upp, Skratta, Gråt, Det är OK!

 

Anja Storelv

Anja Storelv

Musiken Anja Storelv har sin utgångspunkt i den traditionella samiska jojken. I Anjas röst ryms generationer av samisk berättartradition och hyllning till livet. Instrumentationen som omger jojken utgår från olika folkmusikaliska traditioner med karaktärer och färger från flera världsdelar.

Anja Storelv gemensamma hängivenhet och lyhördhet skapar en upplevelse som blandar det enkla och basala med det kreativa.

 

Until the end

Until the END crew

Until the END crew är en breakdance grupp från Kiruna som startades i slutet av 2010. De började dansa breakdance för att det är en bra träning, för att det är kul och för att de ville utveckla dansen i Kiruna. Until the END består också av mångkulturella dansare vilket gör att alla är accepterade och alla är lika värda.
På senaste åren har de tävlat runt i Sverige och gruppen har blivit mer internationell. de har bl.a. vunnit en koreagrafi tävling i Norrbotten och sen vidare tävlade de i Talangs riksfinal, där vann de publikens val.

Gruppen består av ungdomar 16-20 år gamla. Dans medlemmarna har olika rötter som Vietnam, Filipinerna, Syrien, Afghanistan, Armenien, Norge, Ryssland och bor nu i Sverige i Kiruna och Luleå.

Until thEND är en familj av nära vänner med en gemensam kärlek till dans och konst. Until thEND består av 8 personer:

Edward "SMIIL3" Nguyen
Cody "GROOVY" Williams
Bader "MIDDLE EAST" Alemam
Helal "QUICK" Qorbani
Sleman "LIKE ME" Ayad
Anna "MIMI" Nguyen
Emanuel "SPECIELLY" Oganisien
Hiraj "OWNSTYLE" Ashrafi
Zenja "PUTIN" Potapov
Simon "SOUL" Paolo Mella
Myy "Aurora" Tiensuu

 

The Magnettes

The Magnettes

The Magnettes, bildat av Sanna Kalla och Rebecka Digervall från tysta, nordliga Pajala insåg att det slutgiltiga upproret var att sjunga - högt och känslosamt - om allt det där man inte pratar om. Hösten 2012 släpptes debutsingeln "Paper Cut" i samarbete med BD Pop. Därefter följde spelningar på klubbar och festivaler runtom i Sverige samt gästspel i Finland och Ryssland. I juni 2014 framträdde bandet på New Music Seminar i New York. 

The Magnettes har nyligen signat ett management-avtal med DO Music och nya singeln "Who We Are" kommer ut i början av vintern. Bandet jobbar även på att färdigställa sin första fullängdare, som är tänkt att släppas i Sverige och USA i början av 2015. Nu är det klart att The Magnettes återvänder i mars till USA för ett flertal spelningar. Där ska de spela på musikbranschmässan South By Southwest (SBSW) i Austin, Texas.