Linda och Peter

Nu tar Peter Örn över stafettpinnen för att fortsätta driva Kraftsamlingsprocessen framåt tillsammans med Linda Rönnbäck. - Kraftsamling är ett unikt projekt där man byggt upp ett stort engagemang och vilja från människorna i länet att delta för att forma länets framtid, säger Peter Örn.

Kraftsamling 2011-2015 är en bred samling av värdefulla tankar som leder till en vision 2030 för Norrbotten.

Peter Örn är ledarutvecklare, programrådsordförande i Vinnovas Innovationsråd och ordförande Blekinge Tekniska Högskola, tidigare generalsekreterare Röda Korset, VD Sveriges Radio och ordförande i Hållbara städer.

- Det är med ödmjukhet jag kliver in för att lyssna och leda arbetet i mål med en vision 2030 för Norrbotten, säger Peter Örn.

I samband med kraftsamlingskonferens i Kiruna den 19 september lämnar Ingela Lekfalk över till Peter Örn som kommer att fortsätta driva processen framåt tillsammans med Linda Rönnbäck.

- Kraftsamlingsprocessen är nu fullt igång och jag lämnar med varm hand över till Peter Örn och är väldigt glad över att han tackade ja. Norrbottens arbete med att kraftsamla förtjänar att få uppmärksamhet i hela riket, där har Örn en värdefull roll, säger Ingela Lekfalk.

Linda Rönnbäck har många års erfarenhet av att arrangera evenemang och kommer närmast från Luleå Expo där hon arbetar som projektkoordinator. Hon är volontär för stiftelsen för MinStoraDag och skandinavienrepresentant för The Miro and Anpohthalmic Children's Society samt grundare av Ögonbarn.

- Att få jobba med länets största mötesplats, Kraftsamling, som bygger på människors egen vilja känns både utmanande och intressant. Jag ser redan framemot nästa konferens i februari 2014.

Kraftsamling 2011-2015

Sedan första konferensen den 8 juni 2011 har olika aktörer i länet svarat på olika frågor som breddat tillväxtperspektivet för länet. Kraftsamling utgår från områdena: unga, mångfald, jämställdhet, integration med självbilden som en röd genomgående tråd. Under rundabordssamtalen på Kraftsamling den 19 september i Kiruna fokuserar deltagarna på vision 2030 för Norrbotten.

Nästa kraftsamlingskonferens är den 11 februari 2014 och ett är ett samarbete med ungdomsmässan "Utbildning och framtid" på Luleå Energi Arena i Luleå.